Härlig dröm

Ni vet såna där drömmar man har som man inte vill vakna upp från? NEJ jag menar inte drömmar om läckra halvnakna brudar utan jag menar såna där drömmar som bara är så läskigt behagliga att man skulle kunna stanna där resten av livet?

Jag har PRECIS vaknat upp ur en sån och jag tänkte att jag för en gångs skull ska dokumentera den innan jag glömmer av alltför mycket.

Det var en sån där dag när allt bara gick fel. Hela morgonen var dålig, jag vaknade sent så jag hann inte sätta in linserna innan jag var tvungen att springa till tunnelbanan. Men tunnelbanan kom aldrig och jag var så sen till jobbet så jag ringde en taxi och dom sa att taxin kommer om 10 minuter. Jag minns att jag kollade på klockan och efter 30 minuter vinglade det fram en gammal bil med en stor taxiskylt på taket. Chauffören vinkade in mig och jag slängde mig in i framsätet och slängde ur mig adressen jag skulle åka till. Chauffören bara stirrade på mig och presenterade sig som Sven, som om han inte ens hört vad jag sa.

taxi

Och helt plötsligt kände jag bara hur lugn jag blev. Mannen bredvid mig såg det på mig och satte på låten Iris med Goo Goo Dolls på högsta volym och vi bara sjöng med och sjöng med och sjöng med. Låten tog liksom aldrig slut. Jag minns att vi åkte runt och runt och runt överallt och in i en labyrint. När han stannade var vi utanför en byggnad där man kunde operera ögonen och han sa bara: Four Finger – gör det bara.

Nästa sak som jag kommer ihåg är att jag gick ut i solen och allt var så vackert. Det var lite avatarkänsla över hela världen och jag ville aldrig vakna.

dröm dröm1

Men sen ringer såklart alarmet och sliter upp en till en trist februarimorgon. Välkommen till mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *